Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
25 dkg tehéntúró
35 dkg hideg vaj
2,5 dkg élesztő
1 tk só
1 tojás sárgája
2,5 dkg friss élesztő
50 ml tej
1 tk méz
kenéshez 1 tojás
tetejére 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A langyos tejben elkevertem a mézet, hozzáadtam az élesztőt és megkelesztettem. Közben a hideg vajat felkockáztam, és az összes anyaggal, - a megkelt élesztővel is- gyorsan összedolgoztam, hogy nehogy a vaj megolvadjon a kezem melegétől. Kelesztőtálba tettem, egy órát kelesztettem . Ezután átgyúrtam, kinyújtottam másfél cm vastagra, pogácsákat szaggattam belőle, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe tettem és a tetejüket tojással megkenve reszelt sajtot hintettem rájuk.
Ez a szakajtó pogácsa lett belőle, mely mindenféle hajtogatás nélkül szép leveles lett. Ez ám a kényelem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése