Régebben vettem ilyen félkész kenyeret, ezért ki kellett próbálnom. Egyszerűen csak le kell tördelni és enni.
Kell ennél jobb? Be lehet csomagolni a gyereknek iskolába. Mondjuk néhány percet el lehet babrálni a fűszervajjal, de egy jó késes aprító fél perc alatt megoldja a problémát. 10 dkg vajjal összekevertem snidlinget, petrezselymet, kakukkfüvet, oregánót, de bármit bele lehet tenni, amit csak szeretünk.
Hozzávalók:
30 dkg BL-80 kenyérliszt
25 dkg TBL-70 fehér tönkölyliszt
5 dkg sötét rozsliszt
2,5 dl víz
1 ek méz
1,5 dkg élesztő
2 ek búzacsíra
3 ek olaj
3 ek tejföl
1,5 tk só
Tölteni:
10 dkg vaj
2 marék vegyes zöldfűszer
1 kk só
6-7 dkg pannónia sajt vékony szeletekre vágva
Elkészítése:
A vizet megmelegítettem kb. 38 fokosra, belekevertem a mézet, belemorzsoltam az élesztőt és hagytam megkelni. Ezután beletöltöttem a kenyérsütő üstjébe, hozzá adtam az olajat, tejfölt, a búzacsírát, aztán a lisztet és a sót. Dagasztó programra kapcsoltam. Amikor a tészta megkelt, lisztezett deszkán átgyúrtam, három részre vágtam, kihúzkodva feltekertem, hogy épp akkora legyen, mint a bagett sütőforma. Hagytam egy 1/4 órát kelni, majd lefújtam langyos vízzel, 200 fokra előmelegített sütőbe tettem hőlégkeverésen. A sütő aljába is tettem egy vízzel félig telt tepsit, hogy gőzben süljön a kenyér. 10 perc után, mikor kezdett színesedni, kivettem, 6 helyen bemetszettem a tésztát, és gyorsan fűszervaj karikát és egy szelet sajtot dugtam bele, majd toltam vissza a sütőbe és további 10 percig sütöttem, míg arany-barna lett. Csak törni és enni kell. Kellemes vacsora. Esetleg még egy kis bor is lecsúszhat mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése