Hozzávalók:
- 500 g magozott meggy
- 1 kis fej lila hagyma (5 dkg)
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg gyümölcscukor
- 1 ek juhar szirup
- 3 ek vörösborecet
- 1 kisebb ág rozmaring
- 2 tk reszelt gyömbér
- csipet só
Minden hozzávalót bedobtam egy kis teflon fazékba és kis tűzön háromnegyed órát főztem. Mikróban "sterilizáltam" a befőttesüveget és beletöltöttem a frissen készült chutneyt. Néhány perc múlva elkezdtem rájárni. Remélem marad annyi, hogy valami kis finom sült hússal is kipróbálhatom. Szeretem a chutneykat. Készítettem is már jó néhány félét, mint pl. mangó chutney, vagy a pikáns zöldcitromos mangó chatneyt, és a lilahagyma chutney, és a másik finomság, a szilva chutney. Természetesen szinte minden zöldségből, gyümölcsből lehet chutneyt készíteni. Ki is fogok próbálni még sokfélét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése