Hozzávalók:
- 1 kg malac oldalas-hasaalja
- 1 fürt koktél paradicsom
- só
- bors
- 70 ml hoisin szósz
- 70 ml rizsbor
- 30 ml szójaszósz
- 3 ek édes chiliszósz
- 1 tk reszelt gyömbér
- 1 tk kínai ötfűszerkeverék
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- 3 szál újhagyma szeletelve
A húst kettévágtam, enyhén megszórtam sóval és frissen őrölt borssal, tepsibe fektettem. Nyakon öntöttem az összekevert páccal, lefedtem fóliával és néhány órára hűtőbe tettem érni. Amikor úgy gondoltam itt az ideje az ebéd készítésnek, elővettem a húst, betoltam a 150 fokos sütőbe és magára hagytam egy órára. Az óra elteltével lerántottam a leplet róla, a két borda közé ültettem a paradicsomfürtöt és további 20 percig pirítottam a bőrét. Ezt néhány perc alatt megtehetjük grill alatt is.
Már csak tálalni kellett. Sült zöldséges rizstésztával ettük. Szégyen ide vagy oda, hárman felfaltuk az egész húst. Ennyire omlós, ízletes, illatos húsételt még életemben nem ettem. Szerintem gyakori vendég lehet ezentúl a konyhánkban ez a fogás.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése