Összes oldalmegjelenítés

2013. október 29., kedd

Croissant Rama Vajas íz margarinnal hajtogatva

A Rama Sütigyártól kaptam egy felkérést, hogy süssek az új margarinjukkal egy süteményt és töltsem fel az oldalukra. A választásom a croissantra esett.


Hozzávalók: 
A tang zhonghoz:
  • 50 ml tejszín
  • 75 ml tej
  • 25 g tönköly fehérliszt


A tésztához:
  • 150 g tang zhong
  • 600 g tönköly fehér liszt
  • 100 ml tej
  • 250 ml joghurt
  • 2 tojás
  • 25 g friss élesztő
  • 1 tk só
  • 4 ek cukor


Hajtogatáshoz:
  • 150 g Rama vajas íz margarin


Tölteni:
  • 100 g krémsajt


  • 2 ek kókuszreszelék
  • 20 db 2 cm átmérőjű étcsokoládé tallér


Tetejére szóráshoz (sajtosnak):
  • 100 g ementáli sajt 


Elkészítése:

A tang zonghoz a tejet hidegen elkeverem a liszttel csomómentesre, majd felforralom, míg krémes állagúra nem sűrűsödik. Kihűtve használom a tésztához.
A tejet egy kanál cukorral elkeverem, meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt és habosra felfuttatom.
A tészta hozzávalóit robotgépben vagy kenyérsütőgépben fényesre dagasztom, majd egy óra alatt langyos helyen letakarva megkelesztem a duplájára.
  


A megkelt tésztát alaposan kilisztezett munkafelületen kinyújtom 50x25 cm-es téglalappá, 5 dkg Rama vajas íz margarint hidegen ráreszelek, egyenletesen elosztom a tészta felületén, majd jobbról, balról 1/3 - 1/3 részt behajtok. Ezt a folyamatot háromszor ismétlem meg, minden alkalommal 90 fokot fordítok a tésztán és úgy nyújtom ki.
A harmadik hajtogatás után kinyújtom a tésztát kb. 1 m x 25 cm-es téglalappá és 8-10 háromszögre osztom.




A háromszögek szélesebb részére teszem a tölteléket, vagy egy ek-nyi krémsajtot, vagy 1 ek kókuszreszeléket és 10 db csokitallért, és feltekerem a tésztát.





Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a süteményeket és a tetejüket megkenem felvert egész tojással. A sajtos töltelékesek tetejére reszelt sajtot hintek.
Langyos helyen 20-30 percig újra kelesztem a süteményeket.
180 fokos sütőben, hőlégkeverésen 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük a croissant-okat.


Nincsenek megjegyzések: