A Rama Sütigyártól kaptam egy felkérést, hogy süssek az új margarinjukkal egy süteményt és töltsem fel az oldalukra. A választásom a croissantra esett.
Hozzávalók:
A tang zhonghoz:
- 50 ml tejszín
- 75 ml tej
- 25 g tönköly fehérliszt
A tésztához:
- 150 g tang zhong
- 600 g tönköly fehér liszt
- 100 ml tej
- 250 ml joghurt
- 2 tojás
- 25 g friss élesztő
- 1 tk só
- 4 ek cukor
Hajtogatáshoz:
- 150 g Rama vajas íz margarin
Tölteni:
- 100 g krémsajt
- 2 ek kókuszreszelék
- 20 db 2 cm átmérőjű étcsokoládé tallér
Tetejére szóráshoz (sajtosnak):
- 100 g ementáli sajt
Elkészítése:
A
tang zonghoz a tejet hidegen elkeverem a liszttel csomómentesre, majd
felforralom, míg krémes állagúra nem sűrűsödik. Kihűtve használom a tésztához.
A
tejet egy kanál cukorral elkeverem, meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt
és habosra felfuttatom.
A
tészta hozzávalóit robotgépben vagy kenyérsütőgépben fényesre dagasztom, majd
egy óra alatt langyos helyen letakarva megkelesztem a duplájára.
A
megkelt tésztát alaposan kilisztezett munkafelületen kinyújtom 50x25 cm-es
téglalappá, 5 dkg Rama vajas íz margarint hidegen ráreszelek, egyenletesen
elosztom a tészta felületén, majd jobbról, balról 1/3 - 1/3 részt behajtok. Ezt
a folyamatot háromszor ismétlem meg, minden alkalommal 90 fokot fordítok a
tésztán és úgy nyújtom ki.
A
harmadik hajtogatás után kinyújtom a tésztát kb. 1 m x 25 cm-es téglalappá és
8-10 háromszögre osztom.
A
háromszögek szélesebb részére teszem a tölteléket, vagy egy ek-nyi krémsajtot,
vagy 1 ek kókuszreszeléket és 10 db csokitallért, és feltekerem a tésztát.
Sütőpapírral
bélelt tepsibe teszem a süteményeket és a tetejüket megkenem felvert egész
tojással. A sajtos töltelékesek tetejére reszelt sajtot hintek.
Langyos
helyen 20-30 percig újra kelesztem a süteményeket.
180
fokos sütőben, hőlégkeverésen 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük a
croissant-okat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése