Ma nagyon kitettem magamért egész nap a konyhában sürögtem-forogtam. Ha már készítek tang zhongot, akkor több mindenbe tudom használni. Mivel fiamnál az új favorit a hagymás kenyér (a Lidlben lehet ropogósra sült hagymát kapni, nagyon jóóóóóóóóóó), így nem volt nehéz dolgom.
Hozzávalók:
Tang zhonghoz:
Tésztához:
Elkészítése:
A tang zhonghoz a vizet habverővel elkevertem a liszttel, majd felforraltam (1 perc), besűrítettem krémes sűrűségűre.
A vizet meglangyosítottam, elkevertem benne a mézet, belemorzsoltam az élesztőt és letakarva néhány perc alatt megkelesztettem. Minden hozzávalót,- a sült hagyma kivételével,- a kenyérsütőgép üstjébe készítettem és dagasztó programra kapcsoltam. Mikor a dagasztási program a vége felé járt, előtte 2 perccel beledobtam a ropogós sült hagymát, hogy a gépnek még legyen ideje összekeverni a tésztával.
A program lejártával a tésztát lisztezett deszkán három részre osztottam, mindet oválisra kinyújtottam, majd feltekertem bagett formára. Bagett sütőbe tettem, ott megkelesztettem egy fél óra alatt. Tetejét megkentem kevés juharszirupos tejjel, késsel bemetszettem 3-4 helyen és a 230 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 15 perc alatt megsütöttem.
Hozzávalók:
Tang zhonghoz:
- 60 ml víz
- 15 g liszt
Tésztához:
- 1,6 dl víz
- 1 tk méz
- 1,5 dkg friss élesztő
- 1 tk só
- 75 g tang zhong
- 10 g kacsazsír
- 5 dkg tk rozsliszt
- 10 dkg világos rozsliszt
- 20 dkg tönköly fehér liszt
- 3 púpozott ek sült hagyma
Elkészítése:
A tang zhonghoz a vizet habverővel elkevertem a liszttel, majd felforraltam (1 perc), besűrítettem krémes sűrűségűre.
A vizet meglangyosítottam, elkevertem benne a mézet, belemorzsoltam az élesztőt és letakarva néhány perc alatt megkelesztettem. Minden hozzávalót,- a sült hagyma kivételével,- a kenyérsütőgép üstjébe készítettem és dagasztó programra kapcsoltam. Mikor a dagasztási program a vége felé járt, előtte 2 perccel beledobtam a ropogós sült hagymát, hogy a gépnek még legyen ideje összekeverni a tésztával.
A program lejártával a tésztát lisztezett deszkán három részre osztottam, mindet oválisra kinyújtottam, majd feltekertem bagett formára. Bagett sütőbe tettem, ott megkelesztettem egy fél óra alatt. Tetejét megkentem kevés juharszirupos tejjel, késsel bemetszettem 3-4 helyen és a 230 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 15 perc alatt megsütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése