Az ebég mellé készítettem ezt az ízletes, télen is elkészíthető vitaminbombát. Nagyon fontosnak tartom, hogy még a tél beállta előtt felvértezzük a szervezetünket minden elérhető forrásból vitaminnal. Így talán nehezebben győznek le minket a bacik és a vírusok.
Pillanatok alatt elkészíthető, ízletes kísérője lehet egy húsételnek, de akár egy könnyű vacsorának is kitűnő.
Hozzávalók:
Dresszinghez:
Elkészítése:
A salátát felcsíkoztam, a retket, az uborkát és a paprikát egyforma 1x1 cm-es kockákra vágtam. A gránátalma magjait kiszedtem vigyázva arra, hogy a fehér hártya ne legyen benne, mert az nagyon keserű. Mindent összekevertem egy salátástálban. A dresszinget is kikevertem és meglocsoltam vele a salátát, majd megszórtam a felaprított mentalevelekkel.
Az ötletet Nigella Lawson: Nigella expressz című könyvének első kötetében találtam.
Pillanatok alatt elkészíthető, ízletes kísérője lehet egy húsételnek, de akár egy könnyű vacsorának is kitűnő.
Hozzávalók:
- 1 fej jégsaláta
- 1 piros kaliforniai vagy kápia paprika
- 1 csomag retek (ízlés szerint piros, vaj vagy jégcsap)
- 1 kisebb kígyóuborka
- 1 gránátalma magjai
- 1 marék menta felaprítva
Dresszinghez:
- 1 citrom leve (én a reszelt héját is beletettem)
- 2 ek méz
- 0,8 dl szőlőmagolaj
Elkészítése:
A salátát felcsíkoztam, a retket, az uborkát és a paprikát egyforma 1x1 cm-es kockákra vágtam. A gránátalma magjait kiszedtem vigyázva arra, hogy a fehér hártya ne legyen benne, mert az nagyon keserű. Mindent összekevertem egy salátástálban. A dresszinget is kikevertem és meglocsoltam vele a salátát, majd megszórtam a felaprított mentalevelekkel.
Az ötletet Nigella Lawson: Nigella expressz című könyvének első kötetében találtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése