Összes oldalmegjelenítés

2016. december 30., péntek

Sajtos tészta baconnel

Ez sem a fogyókúrás ételek közé tartozik. Reggel láttam, hogy Amerikában utcakajaként árulják. Gyorsan elkészíthető, így nem sokáig haboztam, mi is legyen az ebéd.



Hozzávalók: 6 -7 fő részére

  • 500 g makaróni
  • 20 dkg füstölt, szeletelt bacon
  • 5 dkg vaj
  • 3 ek liszt
  • 2,5 dl tej
  • bors
  • szerecsendió ízlés szerint
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg frissen reszelt parmezán sajt
  • 10 dkg ementáli sajt 
  • 5 dkg fehér zsemlemorzsa

Elkészítése:

A tésztának fel tettem egy nagy fazék vizet s mikor már forrt egy evőkanál sót szórtam bele, majd a tésztát 7-8 perc alatt megfőztem, lecsepegtettem.
Közben a sütőben 200 fokon 2 sütőpapír közé raktam szeletenként a bacont és lesúlyoztam egy másik tepsivel. Néhány perc alatt ropogósra sütöttem, majd kiszedtem hűlni. Helyére szórtam a zsemlemorzsát, amivel felitattam az ott kisült füstölt zsírt, abban aranybarnára pirította.
A vajat felforrósítottam, hozzáadtam három kanál lisztet, sóztam, borsoztam, szerecsendiót reszeltem bele, majd felengedtem tejjel és habverővel addig kevertem, míg kémesre, simára besűrűsödött. Ekkor hozzákevertem a mascarponét és a reszelt sajtokat. Mindezt a szószt elkevertem a tésztával, megszórtam a tetejét az apróra tört sült baconnel és hogy még izgibb legyen egy kanálnyi ropogós morzsával szórtam meg. ÍZORGIA volt a számban.
Nem csoda, ha az amerikaiak, akik mindig ilyen ételeken élnek, akkorára "nőnek" tőle. Bánja a fene, olykor megengedhető.


Nincsenek megjegyzések: